nottheman686

Graphical Issues, Need some help.

Recommended Posts

I just found this game on MyAbandoneware, and i decided to give it a go. But im having a lot of trouble with the graphics on the 3d models flickering all over the place. Here's a short video i made with OBS showing what happens. Ive also already tried the modernization patch, and ive tried the install from the revival site.

https://youtu.be/gStEg6PRlBQ

noticed a lot of people posting their specs with posts like these so here's mine. image.png.566eb89309c19211e51893732240df9b.png

Edited by nottheman686
not enough info given

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, nottheman686 said:

I just found this game on MyAbandoneware, and i decided to give it a go. But im having a lot of trouble with the graphics on the 3d models flickering all over the place. Here's a short video i made with OBS showing what happens.

https://youtu.be/gStEg6PRlBQ

 

I'd recommend you give THIS a go.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried modernizer / unofficial patch 1.006?

https://heythere.coffee/nolf/

This is a update that makes nolf more compatible with windows 10

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

yeah ive tried it. im gonna try complete removal and see if that fixes it

Update: NOPE

 *bangs head against desk*

Edited by nottheman686

Share this post


Link to post
Share on other sites

From what I could find, it seems like AMD's display driver have issues with DirectX9 and probably older versions as well. They describe the same issue here.

https://community.amd.com/thread/246427

Looks like they made a updated driver recently

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

yeah there's a driver update. gonna try that and see what happens

 

its still running nice and flickerey.......

 

Edited by nottheman686

Share this post


Link to post
Share on other sites

You could try to run the game with the DGvoodoo configuration.

As far as I know it doesn't run perfectly but hopefully better.. Worth a try I Guess

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, nottheman686 said:

i set up DGVoodoo2 and it works like a charm!!!! Thanks Spawn!

 

Good to hear, it should also run with modernizer as far as I know.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is actually a problem specific to the RX 5000 series GPU's not jiving with lithtech. I was trying to get AVP 2 to run and had the same exact flickering issues, and in the game's discord community someone was saying there was an issue with vertex buffering and gave me a custom DLL to fix it. Now we just need someone with the knowhow to do the same with NOLF.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, slayer1027 said:

This is actually a problem specific to the RX 5000 series GPU's not jiving with lithtech. I was trying to get AVP 2 to run and had the same exact flickering issues, and in the game's discord community someone was saying there was an issue with vertex buffering and gave me a custom DLL to fix it. Now we just need someone with the knowhow to do the same with NOLF.

The modernizer should address this issue for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.